Pobudka 4.45 :)24 lipca 2012

Pobudka o 4.45 – to będzie ciężki dzień! Dziś nasza pierwsza wyprawa w teren! Wspólnie z kierowcą EC Gastronomia wybraliśmy się na rozwożenie towaru do sieci Amrest! Podzielono nas na 3 ekipy. Łukasz i ja zaczęliśmy jako pierwsi. Na swojej trasie mieliśmy kilka warszawskich punktów KFC, Pizzy Hut oraz FreshPointów. Pomimo rześkiego poranka szybko się rozgrzaliśmy, pomagając kierowcy w rozładowywaniu samochodu. Łukasz dzielnie wyładowywał towary z mroźni (przy 30 stopniach upału takie zajęcie może być przyjemnym orzeźwieniem;) Natomiast ja rzeźbiłam mięśnie, obsługując „paleciaka”. W ferworze pracy zmrożeniu uległy nawet okulary Łukasza, zostawione po wyczerpującym rozładunku w mroźni! 🙂

Dzień z kierowcą EC Gastronomia to jednak przede wszystkim poznanie jego pracy od podszewki. Dowiedzieliśmy się nie tylko, jak wygląda transport półproduktów do sieci restauracji, ale także uświadomiliśmy sobie, jak ważne jest zachowanie odpowiedniej temperatury w mroźni i chłodni podczas transportu żywności. W wielu punktach zaparkowanie dużego auta dostawczego w celu rozładowania to nie lada przedsięwzięcie logistyczne. Istotnym staje się wówczas rozpoznanie terenu dostawy, wszelkich niedogodności, a także sprawna współpraca z pracownikiem odbierającym towar.

Po całym dniu ciężkiej fizycznej pracy udaliśmy się na kawę, zatankowaliśmy i „odświeżyliśmy” auto! 🙂

T o był niesamowicie pracowity i satysfakcjonujący dzień!

Patrycja

Ostatnie aktualności

Manager na studiach? Czemu nie! Poznajcie Kacpra!

24 listopada 2021

Cześć! Mam na imię Kacper i od połowy października 2021 jestem nowym Management Trainee na pokładzie grupy Eurocash! […]

Początki w Grupie Eurocash

16 listopada 2021

Cześć! Jestem Ania i w październiku 2021 dołączyłam do programu MT. Obecnie poznaję strukturę firmy zarówno poprzez spotkania […]

Prawnik-biznesmen? Jestem na tak!

9 listopada 2021

Cześć! Nazywam się Patryk Radosz i od listopada 2021 r. jestem członkiem Eurocash jako Management Trainee. Rozpoczęcie kariery […]

więcej wpisów




xxxxxxxxxxxxxxxxxx