Pobudka 4.45 :)24 lipca 2012

Pobudka o 4.45 – to będzie ciężki dzień! Dziś nasza pierwsza wyprawa w teren! Wspólnie z kierowcą EC Gastronomia wybraliśmy się na rozwożenie towaru do sieci Amrest! Podzielono nas na 3 ekipy. Łukasz i ja zaczęliśmy jako pierwsi. Na swojej trasie mieliśmy kilka warszawskich punktów KFC, Pizzy Hut oraz FreshPointów. Pomimo rześkiego poranka szybko się rozgrzaliśmy, pomagając kierowcy w rozładowywaniu samochodu. Łukasz dzielnie wyładowywał towary z mroźni (przy 30 stopniach upału takie zajęcie może być przyjemnym orzeźwieniem;) Natomiast ja rzeźbiłam mięśnie, obsługując „paleciaka”. W ferworze pracy zmrożeniu uległy nawet okulary Łukasza, zostawione po wyczerpującym rozładunku w mroźni! 🙂

Dzień z kierowcą EC Gastronomia to jednak przede wszystkim poznanie jego pracy od podszewki. Dowiedzieliśmy się nie tylko, jak wygląda transport półproduktów do sieci restauracji, ale także uświadomiliśmy sobie, jak ważne jest zachowanie odpowiedniej temperatury w mroźni i chłodni podczas transportu żywności. W wielu punktach zaparkowanie dużego auta dostawczego w celu rozładowania to nie lada przedsięwzięcie logistyczne. Istotnym staje się wówczas rozpoznanie terenu dostawy, wszelkich niedogodności, a także sprawna współpraca z pracownikiem odbierającym towar.

Po całym dniu ciężkiej fizycznej pracy udaliśmy się na kawę, zatankowaliśmy i „odświeżyliśmy” auto! 🙂

T o był niesamowicie pracowity i satysfakcjonujący dzień!

Patrycja

Ostatnie aktualności

Różnorodność doświadczeń?

20 września 2023

Cześć Nazywam się Kasia Bąk, zaczęłam moją przygodę z Eurocash w sierpniu 2023. W trójkę – ja, Katya […]

Co z tą rekrutacją?

20 września 2023

Trafiłam na rekrutację do Eurocash, bo mój plan zakładał dostanie się na staż managerski po zakończeniu mojej przygody […]

Przyszła wiosna a z wiosną nowa MT! – Poznajcie Asię

8 maja 2023

Ciao! Mam na imię Asia i jestem nowym MT w Eurocash. Dołączyłam do firmy 3 kwietnia, więc kiedy […]

więcej wpisów




xxxxxxxxxxxxxxxxxx